دانش را فالو میکنم
امام صادق علیه السلام به نقل از خداوند میفرماید: «گفت وگوهای علمی، قلبهای مرده و دلهای خفته را زنده و بیدار میسازد.» پس تا می توانیم در پی کسب دانش و افزایش آگاهی خود باشیم.
اصلاً از نیاز و گرفتاری هم که بگذریم، کیست که نداند این روزها «زیاد دانستن» کلاس دارد؟! در یک جمع دانش آموزی یا یک جمع دوستانه، کسی در کانون توجه قرار دارد که از همه بیش تر میداند. از هنرپیشه و نویسنده و موزیسین و اندیشمند و سیاست مدار خارجی گرفته تا قهرمان کانوسواری در سطح اقیانوس آرام و برندگان جایزهی نوبل و اسکار در طول سالهای گذشته را اگر ندانید سخت میتوانید توجه کسی را به سوی خود جلب کنید؛ تازه اینها منهای اطلاعات کامپیوتری و اینترنتی است؛ اگر صفحات اجتماعی و میزان لایکها و کامنتها را هم به آن اضافه کنید و بتوانید با تعداد فالوئرها یک رقابت جنجال برانگیز هم ترتیب دهید که چه بهتر. به این درجه که برسید، همه جا از شما سخن میگویند؛ سر صف صبحگاه، شما را مثال میزنند و معرفی میکنند تا دانش آموزان ضعیف الگوبرداری کنند و بشوند یکی مثل شما؛ در تمام مراسمها، اعم از شاد و غمگین و عبرتآموز، تمام معلمها و کادر دفتری میآیند سراغ شما برای مشورت؛ اگر شانس بیاورید و دو دانشجو برای پایان نامههایشان پرسش نامهای تنظیم کرده باشند و سر از مدرسهی شما درآورند، شما به عنوان لیدِر انتخاب میشوید و آن دانشجوها را روی انگشت خود میچرخانید؛ هرسؤال باربط و بیربطی برای هریک از اعضای نوجوان فامیل پیش بیاید اول از همه میآیند سراغ شما و این طور دنیای شما میشود یک دنیای ایده آل. خوش به حالتان واقعاً.
کسب دانش از نگاه امام صادق علیه السلام
امام صادق علیه السلام تأکید فراوان داشتند به کسب دانش؛ ایشان برای این منظور مدرسهای داشتند با تعداد زیادی شاگرد مشتاق و این موضوع به اندازهای مهم بود که فرمودند: «دوست ندارم جوانی از شما مسلمانان را ببینم مگر آن که رفت و آمدش در یکی از این دو حالت باشد: یا عالم و دانشمند باشد یا محصل و دانشجو.» به سه کلمهای که در این جمله پُررنگ شده، توجه کنید. جوان و دانش، همان نکتهای است که اگر رعایت شود، یک گام بلند به سمت رفاه و آسایش برداشته شده. چه وقت آسایش داریم؟ وقتی نیازمند دیگران نباشیم. چه وقت نیازمند دیگران نیستیم؟ وقتی جوانانمان دنبال دانش باشند و دانش بیاموزند و بتوانند خودشان هرچه را که میخواهند تولید کنند و سرشان را بگیرند بالا. درست میگویم؟در نگاه امام صادق علیه السلام فردی که دانش میآموزد باید ویژگیهایی داشته باشد تا هم از آفات این مسیر در امان بماند و هم به پیروزی دست پیدا کند. ایشان میفرماید: «علم را طلب کنید و همراه آن به بردباری و وقار آراسته شوید و در برابر کسی که از او علم میآموزید فروتنی کنید و در برابر کسی که به او علم میآموزید متواضع باشید و همانند دانشمندان جبّار و اشراف منش نباشید که دراین صورت، طرز رفتار باطل و ناحق شما، حق شما را ازمیان میبرد.»
-
فکر دنیا نباشید
-
علم را به جریان بیندازید
نویسنده: مریم راهی
تصویرساز: جعفر بهروان راد
منبع: مجله باران
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}